Vabljeni na SPOT delavnico: »IMAMO KONFLIKT NA DELOVNEM MESTU! Kaj pa zdaj?«, ki bo potekala v torek, 24.9.2021, med 10:00 in11:30 uro na lokaciji: izobraževalna dvorana OOZ Maribor, Titova cesta 63.

 

DELAVNICA bo izvedena v obliki predavanja in okrogle mize. Namenjena je predstavitvi konstruktivnega razreševanja zapletov, konfliktov in sporov na delovnem mestu s poudarkom na mirnem razreševanju sporov – mediaciji.

Delali bomo na praktičnih primerih konfliktov na delovnem mestu, ki so jih obravnavali na Projektni enoti IRSD v okviru projekta »Odpravimo konflikte na delovnem mestu« na mediacijah. Projekt izvajajo na Inšpektoratu RS za delo že peto leto in v tem času so delodajalcem ter njihovim zaposlenim pomagali razrešiti več kot 200 konfliktov na delovnem mestu.

V okviru delavnice bomo predstavili tudi posamezne dobre prakse, s katerimi delodajalci preprečujejo nastanek hujših konfliktov, trpinčenja in nadlegovanja na delovnem mestu.

 

PREDAVATELJICA: Tanja Cmrečnjak Pelicon, sekretarka, projektna enota IRSD, po poklicu univerzitetna diplomirana pravnica, je zaposlena na Inšpektoratu RS za delo od leta 2002.

V Uradu predstojnika  inšpektorata je več let delovala kot svetovalka za področje delovnopravne zakonodaje, se med drugim specializirala za področje prepovedi diskriminacije, sodelovala pa je tudi v mednarodnem projektu »Napotitev delavcev: izmenjava izkušenj, promocija dobrih praks in izboljšanje dostopa do informacij / Posting of workers: Sharing experiences, promoting best practices and improving access to information« – projekt je koordiniral Znanstveno raziskovalni center SAZU.

Od februarja 2017 dela na Projektni enoti inšpektorata na projektu: »Odpravimo konflikte na delovnem mestu«, kjer promovira nesodno razreševanje delovnopravnih sporov, predava o možnostih mirnega razreševanja konfliktov na delovnem mestu v povezavi z delovnopravnimi vprašanji ter kot mediatorka izvaja posredovanje v sporih med delavci in delodajalci. Opravila je več usposabljanj za mediatorko, med drugim na področju transformativne metode mediacije.

Od julija 2020 je tudi mednarodno certificirana managerka sreče pri delu.

 

Delavnico bomo izvedli v skladu z ukrepi NIJZ:

  • na delavnico morate priti zdravi, brez bolezenskih znakov;
  • delavnice se opravičite, če živite z osebo s potrjeno boleznijo COVID-19, ali jim je bila zaradi tesnega stika z bolnikom s COVID-19 (doma ali druge) odrejena karantena;
  • upoštevajmo priporočila glede medosebne razdalje, nošenja maske, higiene kašlja, higiene rok, prezračevanja,…;
  • upošteva se priporočena medsebojna varnostna razdalja.

Delavnica je za udeležence BREZPLAČNA.

PRIJAVA: spletna prijava na www.ozs.si/Dogodki.

ROK ZA PRIJAVO:  do ponedeljka, 23. septembra 2021.

DODATNE INFORMACIJE:  tel.: (02) 33 03 504, e-naslov: janja.vindis-bozicko@ozs.si

 

Vljudno vabljeni.    

Published On: 29 julija, 2021 / Categories: Nekategorizirano /

Prijavite se v naš sistem e-informiranja

Seznanjali vas bomo z najaktualnejšimi informacijami iz poslov.

Sporočilo je bilo poslano.
Napaka. Poskusite ponovno.

Strinjam se s pogoji GDPR.