SPOT SVETOVANJE PODRAVJE vabi na brezplačno 50-urno »eUsposabljanje ABC PODJETNIŠTVA 2022«.

Usposabljanje ABC podjetništva je namenjeno vsem podjetnicam in podjetnikom začetnikom ter potencialnim podjetnikom in podjetnicam, saj je namen opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti. Usposabljanj se lahko udeležite vsi podjetniki začetniki in potencialni začetniki ne glede na regijo.

MODUL 1 – Začetek podjetniške poti: 6. in 8. september 2022, 9:00 – 12:00

 • Podjetništvo in podjetnik bosta opisana v teoriji in praksi, v razmislek bodo postavljene tudi osebne lastnosti podjetnika, pogled na uspeh in neuspeh, ter tipične pasti, s katerimi se podjetniki srečujejo na začetku svoje poti. Udeleženec bo spoznal pomembne kompetence za podjetnika tako v teoriji, kot v praksi.
 • Podporne institucije bodo naštete, na kratko predstavljene in opremljene s povezavami za več informacij. Udeleženec bo spoznal sistem državne pomoči za podjetja, podporne institucije, ki na različnih segmentih pomagajo podjetjem.
 • Ustanovitev podjetja, različne pravne oblike in vzpostavitev pravega tima. Opisane bodo vrste družb ter razlike med njimi pri poslovanju, in sicer d.o.o., d.n.o. in s.p., ter predstavljeno, kaj je pomembno pri izbiri sodelavcev.
 • Poslovna etika. Pojasnjeno bo, zakaj so v podjetništvu vrednote kot so spoštovanje, čast, integriteta, usmerjenost v rezultate in tudi k tveganju, ter strast in vztrajnost pomembne za doseganje poslovnih rezultatov ter kako kot podjetnik zastaviti družbeno odgovorno delovanje in etično poslovno komuniciranje.

 

MODUL 2 – Preverjanje poslovne ideje: 20. in 22. september 2022 , 9:00 – 12:00

 • Iskanje podjetniških idej. Kako poiskati in/ali generirati poslovno idejo skozi viharjenje možganov (brainstorming) in dizajnerski pristop (design thinking) ter kako inovativno nadgrajevati ideje in jih spremeniti v poslovne priložnosti
 • Razvoj poslovnega modela. Predstavljen bo vitki (lean) razvoj poslovnega modela in platno poslovnega modela (business model canvas) za pretvarjanje ideje v ekonomsko vrednost

 

MODUL 3 – Osnove trženja: 18. in 20. oktober 2022, 9:00 – 12:00

 • Določanje cene z napotki, kako določimo lastno in prodajno ceno.
 • Trženje in prodaja s predstavitvijo poteka prodaje ter trženjskih strategij potisni in povleci (push and pull), znamčenja (branding), gverilskega marketinga, trženja od ust do ust, odmevnega trženja, viralnega trženja in direktnega marketinga.
 • Predstavitev poslovne ideje (elevator pitch) je hitra predstavitev za iskanje strank, finančnih partnerjev in investitorjev.

 

MODUL 4 – Digitalizacija poslovanja: 8. in 10. nivember 2022, 9:00 – 12:00

 • Digitalizacija podjetja.
 • Socialna omrežja, spletne strani, monitoring, google analitics, google in SEO, facebook, Instagram, LinkedIn.

 

MODUL 5 – Pravno formalni vidiki delovanje podjetja: 22. in 24. november 2022, 9:00 – 12:00

 • Evidentiranje poslovanja. Predstavljeni bodo glavni vidiki finančnega poslovanja: izdajo računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki) in letna poročila.
 • Skladnost poslovanja. Predstavljena bo glavna zakonodaja, ki jo mora poznati vsak podjetnik.
 • Osnove računovodstva. Predstavljene bodo oblike vodenja.

 

Trajanje usposabljanja: 50 šolskih ur. Vsak modul smo razdelili na 2 x 3 ure + 3 šolske ure individualnega dela na modul za vsakega posameznika. Naloge za individualno delo boste prejeli od posameznega izvajalca modula. Oddane naloge posameznega modula izvajalcem so pogoj, da imate opravljen posamezen modul.

 

Lokacija: E-usposabljanje bo potekalo preko aplikacij: MS Teams, ZOOM ali Webex. Dostop do aplikacije, v kateri bo potekalo usposabljanje, boste prejeli en dan pred pričetkom na vaš e-naslov.

 

Kotizacija: Udeležba na usposabljanjih ABC podjetništva je brezplačna.

 

Prijava: Preko spletne prijavnice

 

Rok za prijavo: Število udeležencev je omejeno! Obvezna prijava na dogodek na zgornji povezavi do spletne prijavnice najkasneje do ponedeljka, 5.9.2022, do 12:ure. Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest. Prijava je možna za celotno usposabljanje ali za posamezni modul.

V okviru javnega natečaja, ki ga bo razpisala Javna agencija SPIRIT Slovenija, bo podjetnicam začetnicam, ki bodo uspešno zaključile vseh 5 modulov, ponujena možnost kandidiranja za finančne spodbude. Finančne spodbude bodo dodeljene podjetnicam začetnicam na podlagi predstavitve in izbora najboljših poslovnih modelov.

Več informacij: Regijska točka SPOT Svetovanje Podravje, Jasna Mak, tel. 031 54 99 66, e-naslov: spot.podravje@rra-podravje.si

 

Vljudno vabljeni!

 

Ekipa SPOT Svetovanje Podravje

Published On: 18 avgusta, 2022 / Categories: Nekategorizirano /

Prijavite se v naš sistem e-informiranja

Seznanjali vas bomo z najaktualnejšimi informacijami iz poslov.

Sporočilo je bilo poslano.
Napaka. Poskusite ponovno.

Strinjam se s pogoji GDPR.