Statistični urad Republike Slovenije je leta 2021 prenovil iskalnik za iskanje po Standardni klasifikaciji dejavnosti 2008 (SKD).

Standardna klasifikacija dejavnosti 2008 je bila sprejeta z Uredbo o standardni klasifikaciji dejavnosti (Uradni list RS, št. 69/07 in št. 17/208) in se uporablja za določanje dejavnosti poslovnih subjektov in njihovih delov in za razvrščanje teh poslovnih subjektov in njihovih delov v različne uradne in druge administrativne podatkovne zbirke ter za potrebe statistike in analitike v državi in na mednarodni ravni.

Povezava do iskalnika: https://www.stat.si/skd?page=KlasifikacijaSKD

Iskalnik omogoča, da po ključnih besedah najdemo dejavnost v SKD. Prav tako omogoča izpis pogostih primerov, ki so v pomoč pri odločitvi glede odločitve o tem, katero dejavnost registrirati.

Ko podjetnik ob registraciji izbere iz SKD ustrezno dejavnost, je treba preveriti in izpolniti še pogoje za opravljanje izbrane dejavnosti. Le-te se lahko preveri na spletni strani https://spot.gov.si/sl/dejavnosti-in-poklici/dejavnosti-skd/ ali nas kontaktirate na točko SPOT Svetovanje Podravje, 02/333-1385, spot.podravje@rra-podravje.si.

 

Vir: SURS, spot.gov.si

 

Zapisala: Jasna Mak

Published On: 30 novembra, 2022 / Categories: Nekategorizirano /

Prijavite se v naš sistem e-informiranja

Seznanjali vas bomo z najaktualnejšimi informacijami iz poslov.

Sporočilo je bilo poslano.
Napaka. Poskusite ponovno.

Strinjam se s pogoji GDPR.