Evropski svet za inovacije (EIC), ki je bil ustanovljen v okviru EU programa Obzorje Evropa, je namenjen podpiranju inovacij v življenjskem ciklu od raziskav v zgodnji fazi do dokazovanja koncepta, prenosa tehnologije ter financiranja in širitve zagonskih podjetij ter MSP.

 

Možnosti financiranja preko Evropskega sveta za inovacije

Možnosti financiranja preko EIC so na voljo v naslednjih sklopih:

  • EIC Pathfinder – ISKALEC, kjer gre za podporo raziskovalnim skupinam pri raziskovanju ali razvoju nastajajoče prebojne tehnologije.
  • EIC Transition – PREHOD, kjer je podpora namenjena prehodu iz obetavnih rezultatov raziskav na predstavitev ter razvoj tehnologije in poslovnih načrtov
  • EIC Accelretaror – POSPEŠEVALNIK, kjer gre za financiranje in naložbe preko Sklada EIC za posamezna zagonska podjetja z namenom razvoja in povečevanja inovacij.

 

Storitve in skupnost EIC

Vsi projekti in podjetja, ki jih podpira EIC, dobijo dostop do coachinga, mentorstva, mreženja in drugih storitev EIC za pospeševanje poslovanja. Storitve so razdeljene na tri stebre:

  • Dostop do coachev, mentorjev, strokovnega znanja, usposabljanj
  • Dostop do mednarodnih partnerjev: vodila podjetja, investitorji, distributerji, …
  • Dostop do inovacijskega ekosistema

 

Podrobnejše informacije

Podrobnejše informacije o EIC ter storitvah in spodbudah so na voljo na spletni strani: https://eic.ec.europa.eu/index_en ali na spletni strani: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/obzorje-evropa/inovativna-evropa/evropski-svet-za-inovacije/.

Nacionalne kontaktne osebe za EIC v Sloveniji so: Andrej Ograjnšek, MIZS, dr. Igor Milek, SPIRIT Slovenija, javna agencija in mag. Sabina Žakelj Pediček, SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Published On: 16 decembra, 2022 / Categories: Nekategorizirano /

Prijavite se v naš sistem e-informiranja

Seznanjali vas bomo z najaktualnejšimi informacijami iz poslov.

Sporočilo je bilo poslano.
Napaka. Poskusite ponovno.

Strinjam se s pogoji GDPR.